OP DREEF

Sportmassage en -verzorging

Werkwijze.

 

Massage is voor de gevorderde (top)sporter een steeds terugkomend ritueel, een onmisbare schakel in zijn/haar streven het beste uit zichzelf te halen. Een goede stimulerende massage kan net dat extra’s geven om die topprestatie te leveren. Massage als periodiek onderhoud om de spieren in topconditie te houden, is al even belangrijk.

Voor de meer recreatieve sporter is dit alles misschien “te ver van het bed”, iets onbekends en misschien ook iets engs. Echter, zeker voor deze categorie sporters is massage net zo belangrijk. Hoe vaak ontstaan juist bij hen niet de kleine blessures, de verzwikte enkel, een spierscheuring. Het is zo maar gebeurd. Ik zie het regelmatig op de sportvelden en gymzaaltjes, waar na een week hard werken voor de baas, alle druk wordt “weggesport”, zonder enige warming-up en waarbij opeens (te)veel wordt gevergd van spieren en gewrichten.

Ook voor de niet-sporter kan een regelmatige massagebehandeling zeer zeker bijdragen aan een gevoel van welbehagen. Je gaat immers regelmatig naar de kapper, 2 x per jaar naar de tandarts, zelfs de auto krijgt een periodiek onderhoud. Waarom verwen je je lichaam ook  niet eens met een ontspannende massage?

In mijn praktijk sta ik voor u klaar, topsporter, recreant of anderszins. Mijn doel is om u de juiste ondersteuning te geven, u klaar te stomen voor de wedstrijd, of voor een gezond herstel na een (sport) activiteit te zorgen.

Wat kunt u van mij verwachten?

Als eerste heet ik u natuurlijk welkom in de sfeervolle praktijkruimte. Na een korte introductie van mezelf en de praktijk, neem ik bij u een anamnese af. Een kort gesprek, waarin ik zoveel mogelijk informatie vergaar over uw algemene gezondheid, uw blessure verleden, uw sport en natuurlijk de reden van uw komst. Let op: als sportmasseur ben ik niet bevoegd om bestaande blessures te behandelen. Hiervoor verwijs ik u dan naar arts of fysiotherapeut.

Ik maak van ons gesprek een dossier, welke uiteraard volstrekt vertrouwelijk blijft en nooit zonder uw toestemming met derden wordt besproken. Hierna wordt de behandeling bepaald.

Nadat u heeft plaatsgenomen op de behandeltafel, volgt eerst een visuele inspectie samen met een palperend (voelend) onderzoek van het te masseren gebied. Dit doe ik om te kijken of er eventuele contra-indicaties zijn, zoals bijvoorbeeld wondjes, ontstekingen, koorts, besmettelijke ziektes, die invloed kunnen hebben op de massagebehandeling.

Ik start de behandeling altijd eerst met het intermitterend drukken op de spieren wat, behalve het laten wegvloeien van afvalstoffen (direct na een sportactiviteit), tevens gewenning geeft.

Hierna begint de massage, waarbij diverse technieken zullen worden gebruikt, al naar gelang de aard van behandeling

Delen van het lichaam die niet worden behandeld, worden altijd netjes afgedekt met schone lakens. Hygiëne en respect voor het lichaam staan hoog in het vaandel!

Nadat de massagebehandeling is afgelopen, verwijder ik de nog eventuele resterende massageolie van het lichaam, waarna u zich aankleedt en als herboren weer huiswaarts gaat.