OP DREEF

Sportmassage en -verzorging

Over mij

 

Mijn naam is Richard Faas en ik ben sinds 2017 gediplomeerd sportmasseur en sportverzorger. Ik ben jaren geleden in aanraking gekomen met massage, toen mijn vrouw haar massagepraktijk  startte. Eén van de dingen die mij aansprak in haar praktijk, was het feit dat je daadwerkelijk mensen, middels massage, kunt helpen zich beter te voelen, of het nu gaat om fysieke of mentale klachten. Dat wil ik ook, dacht ik. Door mijn affiniteit met sport, besloot ik me te richten op de sportmassage en -verzorging. Mijn intentie is om mezelf continue te blijven ontwikkelen in de (sport) massage en allerhande nieuwe technieken en behandelmethodes eigen te maken met het doel de sporter blessurevrij en in topconditie te houden.

Zo heb ik in oktober 2017deelgenomen aan de cursus dry needling bij IVS Opleidingen in Dordrecht. Hierin werd een mooi aanbod gegeven van theorie en praktijk van dry needling. Diverse spieren en spiergroepen werden behandeld, met vaak al direct goede resultaten. Ik kan, indien gewenst, bij aanhoudende spierknopen deze behandeling extra aanbieden.

Tevens heb ik in september deelgenomen aan de cursus stoelmassage bij de Massage Academie in Apeldoorn. Ook in deze cursus  lag de nadruk op de praktijk. Het stelt mij in staat u een heerlijk ontspannen, maar ook verkwikkende, massage te geven. Deze massages zijn tevens uitermate geschikt om bij bedrijven te geven. Gewoon tijdens je werk er eventjes tussenuit en na 15 tot 20 minuten weer vol energie er tegenaan.

Als toevoeging op mijn sportmassage, heb ik nog een extra cursus medical taping gevolgd bij B.O.S.S Breda. Deze vorm van taping biedt zoveel mogelijkheden om sporter, maar ook de niet-sporter, hulp te bieden. 

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk, ben ik ook lid van de Stichting Sportmassage Brabant en met enige regelmaat actief als sportmasseur bij diverse (sport)evenementen.

Na 2 jaar lang sportverzorger - masseur te zijn geweest bij voetbalvereniging Unitas'30 uit Etten-Leur, heb ik voor het seizoen 2019-2020 de overstap gemaakt naar de "club van zuid"  Internos. Hier ga ik de jongens van zaterdag 1 de nodige sportverzorgende ondersteuning geven. 

U kunt bij mij terecht voor:

    sportmassage

·     ontspanningsmassage

·     stoelmassage

·     medical taping

·     taping en bandageren

·     dry needling

 

De praktijk

De praktijk is gelegen aan een monumentaal pand in het hartje van Etten-Leur. Er is mogelijkheid tot gratis parkeren op de oprit van de praktijk.
 


 

Gedurende de periode 1 juni tot 1 september is het wegens werkzaamheden in onze straat helaas niet mogelijk te parkeren op onze oprit. Kom, indien mogelijk natuurlijk, met de fiets, of parkeer uw auto (betaald) op het parkeerterrein tegenover onze praktijk.

Excuses voor het ongemak.