OP DREEF

Sportmassage en -verzorging

Tapen en bandageren.

 

Het aan laten brengen van een tapeconstructie en ondersteunende bandage voor de sportactiviteit geeft de sporter net even wat meer support, zowel fysiek als mentaal, om vol de wedstrijd of training in te gaan.

Natuurlijk dient, na een blessure, de arts of fysiotherapeut eerst zijn/haar akkoord te geven dat er weer gesport mag worden. Indien dit weer kan, sta ik voor u klaar om de juiste constructie aan te leggen.

Hoe ga ik te werk?

Allereerst zal ik een anamnese bij u afnemen. Dit is een kort gesprek, waarin ik met u de blessure bespreek, het ontstaan ervan en de behandeling die u heeft gekregen van arts en/of fysiotherapeut. Zodra ik alle informatie heb genoteerd, ga ik over tot de blessure specifieke inspectie. Dit wil zeggen dat ik het gebied van de blessure bekijk op diverse "afwijkingen", zoals verkleuringen, littekenweefsel, stand van het gewricht, zwelling, etc. Indien alles in orde is bevonden, zal ik wat functietesten doen. Dit kan voor zowel de gewrichten (beweging/belastbaarheid/weerstand) als voor de spieren (lengte en kracht).

Na de testen en het goed doorstaan ervan, volgt het aanleggen van een tapeconstructie met een eventuele ondersteunende bandage.

Zodra deze zijn aangelegd zal ik nog wat veldtesten uitvoeren, zodat u zelf kunt voelen of de constructie goed zit en niet irriteert. Hierna een goede warming-up en u bent klaar "voor de start".

Het verdient de voorkeur om op een zo'n kort mogelijke tijd voor de activiteit de constructie aan te laten leggen.